Gratis verzenden vanaf €25.

Checklist

De overlevingsbox dient aan te worden gevuld met een aantal belangrijke en persoonsgebonden zaken. Deze lijst wordt standaard meegeleverd met elk noodpakket op Overlevingsbox.nl

Voedingsmiddelen

Water. heel veel water. Reken met minimaal 6 liter per persoon. In onze beleving is het iets wat je niet genoeg kan hebben. Of koop een waterfilter. Op die manier kan je van zoet natuurwater in een handomdraai drinkwater maken.

Eten. Lang houdbaar voedsel. Wij zijn voorstander van ouderwetse blikken en potten. Kies voor voedsel dat direct eetbaar is. Variatie is aan te raden. Sommige mensen zweren bij high-calory voedselrepen en zelfs astronautenvoer. Wij vonden dit minder smakelijk en die repen hebben misschien wel veel calorieen, maar doen weinig aan het hongergevoel.

We zijn wat dieper op dit onderwerp ingegaan op deze pagina.

Medicijnen en verzorging

Medicijnen. Als er persoonsgebonden medicijnen zijn, zorg dan voor een dosis van minimaal 14 dagen. Als je de dokter uitlegt waarvoor het is, dan is dit vaak geen enkel probleem. Check wel even de houdbaarheidsdatum. 

Verzorgingsartikelen. Denk hierbij aan maandverband, tandpasta, zeep, luiers en deodorant. Zeker met kleine kinderen kan dit grote negatieve impact hebben.

Reisbenodigdheden

  • Paspoort. Kopieën van paspoorten van alle gezinsleden. 
  • Kaart. Een kaart van de omgeving of uitgestippelde route naar familie.
  • Geld. Contact geld, zowel brief (verschillende biljetten) als munt. (voor automaten in de buurt) 
  • Sleutels. Reservesleutels van huis en auto. 

Voor een compleet overzicht van al onze handige lijsten, klik hier.

Deze lijst is gebaseerd op informatie verstrekt door de overheid, op het lezen en kijken van heel veel boeken en onze eigen ervaring. Mocht je vragen hebben, stuur ons een e-mail. We proberen dezelfde dag nog te reageren.

Zoek in de winkel