Gratis verzenden vanaf €25.

Waarom een noodpakket?

Ben je morgen nog net zo veilig als vandaag? Weet jij wat je moet doen als opeens de stroom in jouw regio uitvalt? En er dus geen werkende kassa’s zijn? Of stroom in je eigen huis? En kan je dan het water nog wel drinken?

Ons gevoel van veiligheid is in Nederland erg hoog. En dat is ook logisch, aangezien onze overheid een hoop dingen goed regelt. Maar wat als het nou toch mis gaat?

Net als met een verzekering, een reserveband of een verbandtrommel, is een noodpakket er uit voorzorg. Zo voorkom je paniek als er een noodsituatie ontstaat. Wees op tijd voorbereid en zorg dat je thuis een noodpakket hebt.

Gelukkig zijn hier richtlijnen voor. Daarin staat beschreven wat een noodpakket is, wat er in moet zitten en wat er verder handig is om te doen qua voorbereiding. Deze richtlijnen zijn afgegeven door de overheid. Er zijn ook een hoop surivial-experts die hier toevoegingen op hebben gedaan.

Het uitgangspunt is dat de overheid 3 dagen nodig heeft om noodhulp te activeren en organiseren.

Met de pakketten van Overlevingsbox krijg je de belangrijkste zaken meteen thuis geleverd. En met de bijgevoegde checklist kan je het aanvullen met persoonsgebonden zaken en voedingsmiddelen snel en gemakkelijk doen.

Nog geen noodpakket? Geen paniek. Bekijk hier onze checklist of onze samengestelde pakketten


Op onze blogpagina en ook op Facebook vind je continue actuele informatie over hoe je je nog beter voor kan bereiden.

Meer artikelen

Zoek in de winkel