Gratis verzenden vanaf €25.

De impact van Internet

Ons leven is een stuk mooier, gemakkelijker en veiliger dankzij het Internet. Maar stiekem zijn we ook wel erg afhankelijk van geworden het Internet. Wat gebeurt er als er een paar dagen geen Internet is door een menselijke fout of kwade intenties? Hieronder de grootste veranderingen:

  • Communiceren wordt erg taai. Naast het wegvallen van social media en Whatsapp, wordt ook het mobiel bellen in gevaar gebracht. De systemen die draadloos bellen mogelijk maken draaien volledig op Internet. Hoe bereik je je partner die nog onderweg is als je allebei geen telefoon hebt? En waar haal je je informatie vandaan?
  • Banken gaan dicht. Saldo informatie gaat namelijk via Internet, dus de bank kan niet controleren of jij wel echt geld hebt staan bij die bank.
  • Supermarkten raken leeg. Iedereen raakt in paniek en gaat hamsteren. Doordat de bestelsystemen via Internet werken, is het heel lastig om op tijd nieuwe spullen in de supermarkten te krijgen. En je moet je afvragen of al het personeel dat nodig is om dit te regelen wel op komt dagen in zo'n grimmige periode. 
  • Het verkeer loopt vast. Stoplichten krijgen updates via Internet. En het openbaar vervoer is ook erg afhankelijk van Internet (treinpoortjes, dienstregelingen, etc..). Binnen 1-2 dagen is het hele land één grote verkeersader. 
  • Hulpdiensten kunnen gelukkig met elkaar communiceren zonder Internet, maar de rest van de overheid leunt met alle applicaties ook erg sterk op de aanwezigheid van Internet. 

Al met al dus niet echt mooie vooruitzichten. En je kan daar als individu weinig aan veranderen. Ons advies is dus om je vooral goed voor te bereiden. 

Nog geen noodpakket? Geen paniek. Bekijk hier onze checklist of onze samengestelde pakketten

Meer artikelen

Zoek in de winkel