Gratis verzenden vanaf €25.

Drinkwater, wacht niet tot later.

We kunnen niet zonder drinkwater.

En tenzij jij één of andere commando bent, heb je 1.5 liter drinkwater per dag nodig om te functioneren. Zonder drinkwater stoppen je organen, krijgen je spieren geen brandstof en je krijgt ook nog eens de meest gruwelijke koppijn. Water is dus onmisbaar in het noodrantsoen van je noodpakket.

Wat ga je doen als er geen water uit de kraan komt? Of als je niet zeker weet of dat water wel gezond is om te drinken? Dan ben je behoorlijk de pineut.

 

 

 

 

Er zijn twee opties om op tijd voorbereid te zijn. Beide opties zijn erg gemakkelijk en niet duur.

De eerste optie is om vandaag naar de supermarkt te rijden en daar water te kopen. 6 liter per persoon is echt het minimum, maar ons advies zou zijn om het dubbele in te slaan. De grootste 'opoffering' is dat je even je spierballen moet gebruiken en dat je een plekje in de voorraadkast moet vinden.

De tweede optie is om een waterfilter te kopen. Een waterfilter is een apparaatje dat zoet water terplekke filtert en er dus drinkwater van maakt. En iedereen in Nederland woont op loopafstand van een sloot, kanaal, singel of vijver.

Zelf zijn we aan het testen geslagen met diverse opties en onze winnaar is de Sawyer mini. Het meest handige vinden we dat het niets weegt en dat je het ook op een waterflesje kan bevestigen. Gemak dient de mens. klik hier om m meteen te checken!


Wij slapen een stuk beter in de wetenschap dat we bovenstaande opties hebben gecombineerd.

 

 

Meer artikelen

Zoek in de winkel